Barbie Kimdir?

ilk barbie bebek resmi
İlk Barbie Bebek

1959 yılında ilk piyasa çıkmış olan barbie; 1990 lı yıllardan itibaren adını pek çok şeye yazdırmış durumda. Piyasada oyuncak, perde, çarşaf, terlik, parfüm gibi aklınıza gelebilecek her türlü çocuk ürünlerinde barbie logosunu ve reklamını görebilirsiniz.

Sevimli barbie bebek aslında ABD'li bir iş kadınının kızı olan Barbara Handler dan esinlenerek üretilmiştir. Barbie bebeğin gerçek adı Barbara Millicent Roberts' tır. İlk barbie bebekleri 1959 yılında üretildi. ARdından teknolojini gelişmesi ve bilgisayarların evlerimize kadar girmesiyle barbie için flash oyunlar, barbie için kıyafetler üretilmeye başlandı. Özellikle kız çocukları arasında fenomen haline gelen Barbie bu tahtını da kimseye kaptırmak niyetinde değil. Son zamanlarda her nekadar Elsa ve Frozen karakterleri piyasada boy gösterse de Barbie kolay kolay yıkılacağa benzemiyor.
Yaz aylarında öğrencilerin tatilde olduğu şu dönemlerde barbie oyunları ve elsa oyunları oldukça rağbet görmektedir. Barbinin sevimli mi sevimli her türlü barbi oyunu mevcuttur. Barbi oyunlarının Türkiye'deki 1 numaralı oyun sitesi olan www.winxbarbieoyunlari.com sitesinde barbie oyunlarını ve diğer kız oyunlarını ücret vermeden rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: